Gluténérzékenység teszt

Mi a gluténérzékenység?

A glutén érzékenység (más néven cöliákia) egy teljes szervezetet érintő, autoimmun betegség, melyet a genetikailag fogékony emberek esetében a táplálékban levő glutén vált ki. Glutén fogyasztása esetén ilyenkor beindul egy immunválasz, melynek következtében autoantitestek keletkeznek, melyek tönkreteszik a vékonybél nyálkahártyáját és felszívódási zavarokat okoznak. A kialakult betegség nem gyógyítható, de egész életen át tartó gluténmentes diéta mellett kordában tartható és visszafordítható a bélbolyhok állapotromlása is. A lisztérzékenység bármely életkorban kialakulhat.

Mit vizsgál a teszt?

A genetikai vizsgálat segítségével kellemetlenségek nélkül megállapítható vagy kizárható a lisztérzékenység gyanúja. A teszttel a genetikai fogékonyság mutatható ki és segítségével meghatározható a lisztérzékenység kialakulásának genetikai kockázata. Az ún. HLA-tipizálás eredménye alapján a kockázat 5 csoportba sorolható (gyakorlatilag kizárható → nagy), ennek megfelelően klinikai tünetek fennállása esetén a diagnózis megerősítése vagy kizárása érdekében további vizsgálatokra van szükség: szerológiai és egyéb vizsgálatok. Ha a fogékonyságot képviselő variánsok egyike sem mutatható ki valakiben, akkor nála gyakorlatilag kizárható a lisztérzékenység, illetve nem is fog megjelenni élete során. Ha a vizsgált személynél nem mutatható ki a cöliákiás betegekre jellemző génváltozat, akkor nagy valószínűséggel nem fog nála kialakulni a betegség, így elkerülhetők a további vizsgálatok.

Gluténérzékenység tesz gyermeknek: a vizsgálatot a levett és Intézetünkhöz beküldött köldökzsinórvérből végezzük el

Gluténérzékenység teszt anyának: a tesztet a levett és Intézetünkhöz beküldött anyai vérből végezzük el

 

Miért válassza?

  • kellemetlenségek nélkül gyorsan megállapítható vagy kizárható a lisztérzékenység gyanúja
  • nem igényel újabb vérvételt

Szolgáltatás ára: 29.500 Ft

Vezetéknév és keresztnév
Invalid Input

E-mail cím
Invalid Input

Telefonszám
Invalid Input

Szülés várható ideje
Invalid Input

Kérjük adja meg elérhetőségeit, és kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Adatait semmilyen körülmények között nem tesszük harmadik fél számára hozzáférhetővé.

Zgody są wymagane

A Részvételi és Adatkezelési Szabályzatban foglaltakat megismertem, és tudomásul veszem.