Tudományos
munkatársaink

Tudományos orvosi csapatunk

FamiCord tudományos és orvosi csapata:
- Orvosok, diagnosztikai és laboratóriumi munkatársak
- Transzplantációs csapat
- Kutatási és fejlesztési részleg
- Tudományos és egészségügyi tanács

Büszkék vagyunk arra, hogy a FamiCord-nál az őssejtek feldolgozásában és terápiára való előkészítésben a legnagyobb tapasztalattal rendelkező szakemberek dolgoznak.

Tudományos munkatársaink

Prof. Dr.

Nagy Kálmán

Szaktanácsadó

1946. március 29-én született Nagydoboson.
1971-ben summa cum laude minősítéssel elvégezte az orvosi egyetemet. 1987-ben az orvostudományok kandidátusa lett. Hematológus, immunológus és gyermekgyógyá...sz szakorvos. Franciaországban (Párizsban) és Németországban volt ösztöndíjas.

Több szakmai és állami kitüntetés birtokosa. A Temesvári Egyetem díszdoktora. Felkérésre, Romániában az ő vezetésével végezték az első csontvelő-átültetést. A világon először transzplantált idegen csontvelői sejtekkel gyermekkori immunbeteget.

1971-től a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermek-onkológiai és Csontvelő-transzplantációs Osztályán, majd annak osztályvezető főorvosaként dolgozott. 1992–2000 között az Orvos-továbbképző Intézet, majd a Semmelweis Egyetem II. Gyermekgyógyászati Tanszékének tanszékvezetője volt. 1991-ben munkatársaival létrehozta a daganatos betegek kezelését támogató Bonta Zoltán Alapítványt. A Magyar Gyermekcsontvelő-transzplantációs Bizottság elnöke.

Közel száz angol és magyar nyelvű orvosi közlemény mellett 44 könyvfejezetben írt és mintegy 30 társadalmi problémákkal kapcsolatos közleményt publikált napi- és hetilapokban. Tudományos munkásságáról számos alkalommal tartott előadást legmagasabb minősítésű orvos kongresszusokon, például Oxfordban, Rio de Janeiróban, vagy Párizsban.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének, valamint „Az év kiemelkedő orvosi teljesítménye” díj birtokosa. 2014-ben a Magyar Gyermekorvos Társaság szakmai és tudományos pályafutásáért, neki ítélte a társaság nagydíját, a Schöpf-Merei Ágoston emlékérmet.Kapott Honthy Hanna-díjat, Alkotói díjat és az Egészségügyi Minisztérium Nagy Margit-díját is átvehette.

Dr.

Kellner Ádám

Orvos igazgató

2014-ben végzett a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán.
2018-ban hematológiai szakvizsgát tett, majd 2022-ben PhD fokozatot szerzett szintén hematológiai témában.
Jelenleg szülészet-nőgyógyász...at szakirányú képzését folytatja.

Dr.

Száraz Leonóra

Tudományos igazgató

Biotechnológusként és mikrobiológusként is széles rálátása van a területen folyó kutatásokra. Hat évig dolgozott a KÉKI kutató mikrobiológusaként, majd az EGIS Gyógyszergyár Mikrobiológiai Osztályán....2012 óta az Intézet tudományos tanácsadója, 2015 decembere óta pedig annak tudományos - és laboratórium igazgatója.

Vezetéknév és keresztnév
Invalid Input

E-mail cím
Invalid Input

Telefonszám
Invalid Input

Szülés várható ideje
Invalid Input

Kérjük adja meg elérhetőségeit, és kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Adatait semmilyen körülmények között nem tesszük harmadik fél számára hozzáférhetővé.

Zgody są wymagane

A Részvételi és Adatkezelési Szabályzatban foglaltakat megismertem, és tudomásul veszem.