Bemutatkozás

A FamiCord - köldökzsinórvér bankként történt megalapítása óta - főként köldökzsinórvér bank általi szolgáltatásokat nyújt európai családok számára. A legtöbb ügyfelünket a FamiCord saját személyzete személyesen keresi fel, egyes országokban pedig az erre szakosodott ügynökök végzik e feladatot.

A FamiCord feladata a köldökzsinórvér összegyűjtése, feldolgozása, tesztelése és tárolása. A köldökzsinórvérből nyert őssejteket akkor adjuk át a tárolás helyéről transzplantáció céljára, amikor arra szükség van. A FamiCord szakemberei aktívan támogatják ezt az életmentő folyamatot, amelyet immár – különböző országokban és kontinenseken lévő transzplantációs klinikákon végzett – több mint 200 sikeres transzplantáció igazol.

A FamiCord laboratóriumok más olyan szövetek feldolgozásával is foglalkoznak (pl. köldökzsinór szövet, méhlepény), amelyek a mesenchymalis őssejtek gazdag forrásainak minősülnek. Ezeket a sejteket is használták már transzplantációs célokra.

2011 óta a FamiCord köldökzsinórvér készletet halmoz fel nyilvános felhasználás céljából. Immár több mint 3000 kiváló minőségű köldökzsinórvér egység áll rendelkezésre független recipiens személyek számára az egész világon. Ez a legnagyobb nyilvános rendelkezésre álló köldökzsinórvér készlet az ilyen típusú európai bankok között.